Website review in de vorm van een video

Ik bekijk je website op 20+ punten. Die bespreek ik in een uitgebreide PDF. Een week later plannen we een sparringssessie in. Via Zoom lopen we de website review en SEO check samen door.

Content is King, zeggen we wel eens. Maar niet álles draait om inhoud, dus om het WAT. Even belangrijk is: HOE presenteren we die inhoud, hoe zit het met het gebruikersgemak? En hoe vaak duikt je website op in Google?


We zijn zo vertrouwd met onze eigen site dat we ons niet kunnen voorstellen:

+ dat voor een ander de menustructuur en navigatie niet logisch is;

+ dat een bezoeker niet direct zal begrijpen op wat voor website hij is beland;

+ dat Google er geen chocola van kan maken...

Een website review in de vorm van een filmpje brengt jouw blinde vlekken aan het licht. Ik kijk naar de usability van de site: hoe intuïtief is de navigatie, begrijp ik als onvoorbereide bezoeker om wat voor website het gaat?

Daarnaast kijk ik met allerlei tools
hoe je website presteert in de zoekmachines, en hoe je dat kan verbeteren. Ik laat zien hoe je kansrijke zoektermen vindt voor je website als geheel en voor je blogs.

Ik bekijk je SEO op pakweg 20 punten
en geef je tips. Daarbij vertel ik niet alleen WAT er beter kan, maar ook HOE je dat doet. Dus als je in je WordPress website goed de weg weet, kan je zelf de knelpunten oplossen!

Je krijgt een pdf met alle optimalisatiepunten. Ongeveer een week later bespreken we samen de review via Zoom, zodat je al je vragen op me af kan vuren. In die sessie kan ik ook dingen voordoen en
kunnen we een lijstje actiepunten maken.


Wat je ook krijgt:


+ Een overzicht van alle zoekwoorden waar je nu op scoort
+ Slimme hacks om mooie posities verder te optimaliseren
+ Een overzicht van de belangrijkste technische aspecten
+ Een lijstje met 10 kansrijke zoektermen voor jouw site waar je nu nog niet op scoort
+ Adviezen voor tekstoptimalisatie
+ Een rapportage van de concurrentie van 3 zoekwoorden waar je op wilt ranken
+ Een prioriteitenlijstje: met welke 3 acties kan je het beste beginnen

En vergeet de nabespreking niet...


Als je niet thuis bent in SEO, wat moet je dan met zo’n rapportage? Hoe moet je nu verder? In een Zoom-sessie van 1,5 uur leg ik je alles uit. Ik leg uit wat je zelf kan doen, wat je kan uitbesteden, en waar je je op moet focussen.

Wat dit aanbod uniek maakt...

 • 1
  Helemaal afgestemd op jouw website
  Geen algemene SEO-cursus, maar een review van jouw site. Met tips en adviezen, afgestemd op jouw site en jouw branche. De actielijst stellen we in de nabespreking samen op.
 • 2
  Combinatie van techniek en content
  Naast tips voor bestaande en nieuwe content, krijg je tips over de technische kant van je website. Als je wilt, maak ik een 'boodschappenlijstje' voor je webbouwer of een 'technisch mannetje' om technische issues op te lossen.
 • 3
  Waardevoller en goedkoper dan een zoekwoordenonderzoek bij een SEO-bureau
  Een zoekwoordenonderzoek bestaat bij de meeste bureaus uit een pdf met veel jargon. Punt. Geen nabespreking, geen tips voor kansrijke zoektermen en hoe je daar op zou kunnen scoren. Geen extra uitleg.

Zo ga je wél ranken in Google

Je werkt met met hart en ziel in je bedrijf. Gun jezelf daarom een site die jouw business een boost geeft.

Website Review

Duur: 30-45 min

Ik neem je hele website door terwijl de video meeloopt. Ik leg uit wat ik zie en waar kansen liggen.

SEO check

Op 20+ punten

Ik bekijk je huidige posities in Google, wijs je op kansrijke zoekwoorden en geef je tips voor betere rankings.

Rapportage (PDF)

Alle tips op een rij

Je wilt de video niet steeds terugkijken. Daarom zet ik mijn tips en adviezen in een pdf op een rijtje. 

Nabespreking via Zoom

Duur: 1,5 uur

We nemen mijn adviezen door. Ik beantwoord je vragen, we sparren over je aanpak en de actiepunten.

Jessie van Loon leert ondernemers zakelijk bloggen

Over Jessie van Loon


Toen ik in 2010 online marketing in rolde, vond ik SEO maar niks. Het was de tijd van witte tekst op een witte achtergrond, en meer van dat soort trucjes. Sinds 2017 wordt Google steeds slimmer: de zoekrobot gaat zich als mens gedragen. Gevolg: wat goed is voor de bezoeker, is ook goed voor je SEO. Dat is goed nieuws voor coaches die hun kennis willen delen en daarmee hoog in Google willen komen.

Intussen ben ik nogal een SEO-nerd geworden. Dat komt ook omdat ik sinds 2017 de vaste SEO-coach van Robert-Jan Hendriks ben, die de bijnaam ‘traffic koning’ heeft. Ik run zijn community waar klanten al hun vragen over optimalisatie kunnen stellen, en ik neem elke week de live Q&A's voor m’n rekening.

Wat klanten zeggen...

Anneke-van-der-Voort

Ook de sparringssessie is ontzettend waardevol

“De review zelf, maar ook de sparringsessie daarna, was ontzettend waardevol. Wat fantastisch om niet alleen de puntjes op de i te zetten waar het om technische zaken gaat, maar ook inhoudelijke waardevolle feedback te krijgen. Erg inspirerend, en niet onbelangrijk, Jessie is een heel plezierig persoon om mee te werken.”

Anneke van der Voort, pr-minded.nl

Gerda Wesselius

Ik laat mijn website nu graag zien

“De review overtrof mijn verwachtingen. Ik wist dat ik mijn website moest aanpakken. Maar niet goed hoe. Jessie heeft elke bladzijde bekeken en van tips voorzien. De site is echt compleet veranderd, zonder dat het me veel moeite kostte. Dat had ik in m’n ééntje nooit voor elkaar gekregen. Mijn website is mijn visitekaartje. Die laat ik nu graag zien. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Het was de investering dubbel en dwars waard!”

Gerda Wesselius, afscheidbelicht.nl

Marita Teunisse

Meteen gemotiveerd om aan de slag te gaan

“Wat een fijne review, ik kan hier echt mee vooruit. De tips en aanbevelingen zijn helder.

Het is heel fijn wanneer iemand anders kritisch meekijkt; zo komen je eigen blinde vlekken naar voren. Jessie geeft de tips op een opbouwende en toch kritische manier waardoor ik meteen gemotiveerd ben om ermee aan de slag te gaan.”

Marita Teunisse, digitaalspeciaal.nl

Je blog is geen eilandje

Soms vragen mensen mij: “Jij bent schrijfcoach. Waarom doe jij ook website reviews?” Goede vraag.

Ondernemers steken vaak veel tijd en energie in hun teksten. Als de bezoekersaantallen tegenvallen en ze geen nieuwe klanten uit hun website halen, komen ze naar mij met de vraag ‘wat is er aan de hand?’ Eigenlijk verwachten ze dat die problemen verleden tijd zijn zodra spelling en grammatica tiptop in orde zijn, als ze wat meer structuur in hun artikelen aanbrengen en ze meer blogs publiceren. Maar als ik naar hun website kijk, blijkt vaak dat het probleem niets te maken heeft met WAT ze vertellen.

Als ik een blog als een eilandje beschouw, kan ik deze mensen niet helpen. Natuurlijk valt er ‘op blogniveau’ altijd wel wat te schaven, maar als de usability (het gebruikersgemak) op een website niet in orde is, haken lezers simpelweg af. En als je toevallige bezoekers zomaar laat vertrekken omdat je geen weggever en geen nieuwsbrief hebt, dan groeien je mailinglijst en  je bereik niet structureel. Of als je alleen maar toevallige bezoekers hebt omdat je SEO niet op orde is…

Navigatie, aanvliegroute, promotie, SEO, plek van de blog binnen de online marketing: dát zijn de zaken waar het om draait in een website review, zodat je site en blog als marketinginstrument beter gaan werken. Dus:


+  Wil je tips om direct stappen te kunnen zetten?
+  Kun je tegen opbouwende feedback…?
+  Wil je volgende week aan de slag om je website te optimaliseren?

Veel gestelde vragen

Heb je vragen? Grote kans dat je het antwoord hieronder vindt.

Wat gebeurt er na betaling?

Hoe kan ik betalen?

Ik woon in België. Hoe kan ik een review bestellen?

Heb je nog vragen?

© 2018 Business Blog School, Jessie van Loon - alle rechten voorbehouden