Header Liliane Fonds donatiepagina

Steun samen met mij het Liliane Fonds

Ik start deze actie om samen met de connecties van Business Blog School en Tekstraket geld in te zamelen voor het Liliane Fonds. Maar ook als je niet op die manier een 'connectie' bent, mag je natuurlijk meedoen ;-)

Het Liliane Fonds geeft kinderen een toekomst

Dat klinkt groots… en dat is het ook

Bekijk deze actie op het platform whydonate.


Let op: doneren kan vanaf €4.

Selma leert op eigen benen staan

Het Liliane Fonds steunt kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.


Zoals Selma (2) uit Indonesië. In de video leg ik uit waarom ik het Liliane Fonds steun en waarom ik elke dag denk aan kinderen als Selma. Haar verhaal lees je hieronder.

Het verhaal van Selma (2) uit Indonesië


Selma heeft een hersenbeschadiging. Haar moeder, Acu, was bang dat Selma niet zou kunnen meedoen met andere kinderen. Nu heeft Selma spalken en leert ze lopen met een looprekje. Acu heeft geleerd hoe ze met Selma moet omgaan. Zij doet ook dagelijks fysiotherapie-oefeningen met haar. De therapie in het ziekenhuis is gratis, maar de reis ernaartoe kost geld. Dat geld hebben de ouders van Selma niet. En dat is een van de dingen die het Liliane Fonds nu voor haar betaalt. Voor €4 kunnen Selma en haar moeder op en neer naar het ziekenhuis.


Selma’s moeder hoopt dat haar dochter goed leert lopen, gewoon naar school kan en een sterke vrouw wordt. Selma houdt van zingen, kletst veel met haar moeder en samen spelen ze vaak ‘keukentje’.


Zoals Selma zijn er tientallen kinderen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika met een handicap die steun krijgen van het Liliane Fonds. Deze actie is bedoeld voor gezinnen die het zwaar hebben. En voor ouders die, net als Acu, het beste willen voor hun kind.

Waarom het Liliane Fonds? (tekst video)

Elke dag realiseer ik me hoeveel geluk ik heb. Het geluk dat mijn wieg in Nederland heeft gestaan.


Mijn naam is Jessie van Loon. In 1995 kwam ik als 17-jarige in een rolstoel terecht. En 4 jaar later belandde ik op bed. Ik kan niet zitten, staan of lopen, en ook mijn armfunctie is beperkt.


Toch heb ik sinds 2002 mijn eigen bedrijf, en daar is later Business Blog School uit gegroeid. En dat allemaal dankzij het internet en een computer die ik met mijn stem kan bedienen.


Maar vraag je eens af: in hoeveel landen kan dat? Een bedrijf runnen, 100% vanuit bed, 95% handsfree.


Ik steun al jaren het Liliane Fonds. Want het Liliane Fonds helpt kinderen met een handicap. En dat doen ze in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.


De donateurs betalen voor hulpmiddelen, therapie, operaties. En soms krijgen de wat oudere kinderen een naaimachine of een marktkraam, zodat ze – net als ik – in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en hun talenten kunnen ontwikkelen.


En daarom wil ik jou vragen: heb je iets gehad aan de tips uit mijn e-book, workshop of blogs? Trakteer me dan op een kop koffie in de vorm van een éénmalige bijdrage aan het Liliane Fonds. Het mag natuurlijk ook een kop koffie zijn met een appelpunt... en slagroom ;-)


Jouw bijdrage opent de wereld van een kind met een handicap.

Veel gestelde vragen

1. Hoe weet ik zeker dat mijn geld bij het Liliane Fonds terechtkomt?

Jouw bijdrage komt op een zogeheten derdengeldrekening te staan. Maandelijks wordt het ingezamelde bedrag van die rekening naar het Liliane Fonds overgemaakt. Zowel whydonate.com als ikzelf kunnen niet bij het geld.


2. Is er een minimum bijdrage?

Ja, Whydonate hanteert een minimum van €4. Bij een lager bedrag liggen de transactiekosten relatief te hoog. Elke euro is welkom. Voor €4 kan Selma met haar moeder naar het ziekenhuis. Daar krijgt haar moeder uitgelegd hoe ze met Selma thuis oefeningen kan doen.


3. Ziet iedereen mijn donatie?

Als je doneert, bepaal je zelf of je dit anoniem doet of dat je je naam erbij zet.


4. Kan ik mijn donatie van de belasting aftrekken?

Ja. Het geld dat binnenkomt via deze actie gaat elke maand rechtstreeks naar het Liliane Fonds. Het Liliane Fonds is ANBI geregistreerd (Algemeen nut beogende instellingen), dus je kunt je bijdrage aan deze actie opgeven als een gift aan het Liliane Fonds.


5. Is mijn donatie eenmalig?

De meeste donateurs geven eenmalig. Eenmalig is echt eenmalig. Je krijgt dus geen telefoontje of mailtje met de vraag of je het Liliane Fonds structureel wilt gaan steunen (en het fonds heeft geen inzage in de gegevens van de donateurs). Je kán via Whydonate, als je dat wilt, een periodieke incasso afgeven. Je geeft dan maandelijks of jaarlijks een vast bedrag zolang deze actie loopt. Bij vraag 6 lees je daar meer over.


6. Waarom is er geen einddatum?

Iedereen moet kunnen aanhaken wanneer hij of zij wil. En tja, er blijft geld nodig voor hulpmiddelen, schoolgeld en therapie voor kinderen met een handicap. Als we met elkaar het doelbedrag hebben ingezameld, stel ik gewoon een nieuw doelbedrag in ;-)


Vind je deze actie sympathiek? Deel 'm dan met je netwerk. En ook al kennen jouw connecties mij nog niet, iedereen mag deze actie steunen ;-)

© 2019 Business Blog School - Jessie van Loon